Laser Hårborttagning

Hårborttagning laser med Duetto MT EVO

Beautestry klinik utför hårborttagning med laser och har valt att arbeta med en av marknadens mest väl fungerade lasermaskin. Duetto MT EVO är en kraftfull laser med dubbla våglängder för behandling av oönskad hårväxt och kärlreducering i ansiktet och på kroppen.

ALEXANDRITLASER

Alexandritlaser är en högeffektlaser utvecklad för att effektivt utföra permanent hårreduktion. Våglängden på 755 nm är på grund av sin höga melaninabsorption den mest lämpliga för hårreduktion, speciellt för hudtyper upp till Fitzpatrick IV. Den höga energin tillsammans med en stor behandlingsyta och hög pulsfrekvens möjliggör avlägsnande av hårsäckar överallt på kroppen.

ND:YAG LASER

Nd:Yag laser har en hög absorptionsförmåga i hemoglobin för effektiva behandlingar på både hår och kärl i ansikte samt på kroppen.

Med möjligheten att använda båda teknikerna samtidigt kan vi på Beautéstry klinik i Nykvarn skräddarsy behandlingarna på bästa sätt efter kundens förutsättningar och område för effektiva och säkra behandlingar.

HÅRBORTTAGNING LED LASER

HÅRSTRÅETS OLIKA VÄXTFASER

  • Anagen fas (aktiv växtfas)
    Ca 15-20 % av hårstråna befinner sig i denna fas.
  • Katagen fas (övergångsfasen)
    Håret slutar att växa, hårsäcken släpper taget om håret och blir inaktiv och börjar krympa. Ca 3-4% av håren befinner sig i denna fas som varar i 1-2 veckor.
  • Telogen fas (vilofas)
    Här vilar håret och i slutet av denna fas lossnar hårstråt och ett nytt börjar växa. Resterande hårstrån befinner sig i denna fas som varar i 5-6 veckor.

HUR FUNGERAR HÅRBORTTAGNING?

Pigmentet i hårstrået absorberar energin och av värmen förstörs proteinet runt hårsäcken så att ingen nytt hårstrå kan växa ut. Det är bara i den anagena växtfasen som hårstrået har kontakt med hårsäcken och kan förstöras.

Forskning pekar på att ett växande hårstrå som ödelagts av hög energi inte växer tillbaka. Håranlag kan däremot aktiveras pga hormonell påverkan som tex klimakteriet. Detta rör sig då om NYA hårstrån.

VAD HÄNDER MED HÅRSTRÅNA EFTER BEHANDLING?

Ca tre veckor efter behandling börjar hårstråna från de ödelagda hårsäckarna att ramla av.

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR KRÄVS?

Eftersom allt hår i det behandlade området inte befinner sig i den aktiva växtfasen brukar man räkna med att det krävs 4-8 behandlingar. Vanligtvis görs behandlingarna med ca 6-8 veckors mellanrum för att vilande hårstrån som ej ödelagts under behandling ska hinna växa ut. Detta är naturligtvis individuellt och beror på behandlingsområde och hur snabb hårväxt man har.

Vi föds med x antal hårsäckar, men alla är inte aktiva. Icke aktiva hårsäckar reagerar inte på behandlingen och lämnas därför obehandlade. De hårsäckar som inte är aktiva kan förbli så hela livet. Men ibland aktiveras de av förändringar i kroppen, oftast på grund av hormoner som tex. graviditet, amning och klimakteriet. Därför upplever endel ökad hårväxt efter graviditet/klimakteriet. Det betyder att det kan uppkomma lite ny hårväxt efter en hormonell förändring, men det handlar alltså då om nya hår och kan enkelt behandlas med kompletterande behandling/behandlingar.

Se lediga tider och boka här