VECKANS FRÅGA 2

Jag älskar eyeliner, men har jättesvårt för att få till den fint. Har du något tips på hur jag enkelt kan måla en fin eyeliner utan att det ser kladdigt ut?
– Julia

Eyeliner är en konst att applicera. Men när man bemästrat skillsen att måla dit en kan det verkligen skapa en dramatisk look på kort tid och med lite ansträngning. Man måste ha fokus på precision och symmetri för att båda ögonen ska bli jämna, och genom att öva på några olika eyeliner looker (ex. en med vinge plus en utan, en smal och en tjock etc) så blir det lättare för varje gång. Dessutom funkar olika eyeliner-tekniker olika bra för var individ. så här nedan har vi samlat ihop en lista på knep hur man kan måla en perfekt eyeliner:

1. Om din eyeliner är hackig kan du enklare få den mjuk och jämn genom att applicera en matchande ögonskugga duttandes tunt ovanpå. Dessutom får det din eyeliner att hålla längre. Fäst även kajalpenna som är applicerad i vattenlinjen med skugga ovanpå.

2. Om din hand inte är tillräckligt stadig för liquid eyeliner så måla först dina ögon med en kajalpenna som en mall och gå sedan över den med liquid.

3. Om du har monolock, använd en gel eller liquid liner och måla en tjock linje för att skapa den perfekta linjen. När ögonlocken gömmer eyelinern i vanliga fall så målar man bara tjockare än vad man kan tänka sig, när man öppnar ögonen har man den perfekta storleken.

5. Om det är för utmanande att göra en perfekt linje kan du först måla en ojämn och sen skarpa till den med antingen en tops eller en pensel och petroleum jelly/ansiktsvatten/makeupremover. Ibland är det lättare att radera misstag än att försöka naila det första gången.

6. För en riktigt naturlig look, tighta till din eyeliner genom att applicera den emellan ögonfransarnas rötter istället för att måla ovanför ögonfranslinjen. Kallas även fransmarkering, och får fransarna att se fylligare och tätare ut.

7. Gör det enklare att måla en rak linje genom att måla dit punktmarkeringar först och sen connecta dem och måla linjen. Se till så prickarna inte är för stora bara, dem bör vara samma storlek som du önskar ha din eyeliner.

8. Med hjälp av en sked kan du använda kanterna och kurvorna för att bemästra den perfekta katt-ögonformen.Ex. Använd skaften som mall för att måla vingen och kurvan på skeden för att skapa formen, fyll sedan i för att avsluta vingen.

9. Om du har kletat ut din eyeliner lite för mycket kan du måla över resterna som syns med en hudtonad penna istället för att ta bort och börja om helt. Det här är också ett bra knep om du vill göra din eyeliner super skarp.

10. Använd kanterna av ett business kort som en mall och måla en vinge utefter om det är för svårt att måla freehand.

11.Använd tejp för att inte misslyckas med en cat-eye vinge. Fäst tejpen i linje med dina underfransar och yttervrån, den ska luta mot där ögonbrynet slutar. Måla därefter och avlägsna sedan tejpen.

12. För en vingeyeliner, börja med att måla dit två prick markeringar på vardera öga där vingen ska sluta, och måla sedan en rak linje in mot ögats yttervrå. För att få till tjockleken, måla nu ifrån mitten av vingen (då lämnar du spetsen orörd så den blir något tunnare) och fortsätt till mitten av ögat. Måla nu ifrån innervrån och möt upp den redan målade delen på mitten.

*För att se om den är ordentligt jämn på båda sidor – ta ett kort rakt framifrån med mobilkameran så ser du lättare vad som kan behövas rättas till.

Lycka till! (Bilder steg för steg kommer)