Angående hysterin om fransförlängningslim

Fransförlängning är oerhört populärt på marknaden idag ochi många olika varianter, varav single metoden är den vanligaste. Dessvärre har “Nyheterna om att fransförlängning är skadligt” förmodligen nått väldigt många, om inte minst alla frans-fantaster därute. Vilket har orsakat att flertal människor som antingen tidigare använt fransar eller de som önskar göra ändrar synen på tjänsten och ser sämre på det som yrke. Så till er som är nyfikna, vill vi ge mer info om vad det är som är riskfyllt samt värt att veta……

Arbetar man med sån närkontakt och känsligt område som ögonen är det av ren självklarhet att man bör ha koll på vad de produkter man använder sig utav faktiskt innehåller. Tyvärr finns det många oseriösa fransstylister på marknaden som har mindre koll på sina ingredienser, inte utför en applicering på rätt sätt och därmed ökar chansen att folk drabbas av allergiska reaktioner vid användning av fransförlängning.

Ämnet Formaldehyd är den främsta anledningen till både allergiska reaktioner hos kunder såsom fransstylister. Vi på BEAUTESTRY använder lim som inte innehåller formaldehyd.  Limmet som används i fransförlängning ska inte orsaka några skador på ögonen. Det ska ej ha hudkontakt och vara harmfritt, vilket också professionella stylister har koll på.

Formaldehyd finns i många hushållsprodukter, allt ifrån mascara till shampoo. Exponering av även en ytterst liten mängd av formaldehyd kan orsaka en allergisk reaktion hos individer. De vanligaste symtomen av en reaktion är irriterade ögon och näsa, hudutslag, huvudvärk och andningssvårigheter. Oftast utvecklas en allergi efter repeterade exponeringar av små mängder formaldehyd. För att vara på den trygga sidan, kolla av med din fransstylist vad hon använder för lim!

Det lim vi använder innehåller endast ämnen som är godkända av Läkemedelsverket. För att nämna, härdplasten Cyanoacrylate, som även används i medicinsk, veterinär och första hjälpen applikationer. En allergisk reaktion av detta ämne är extremt ovanligt. Efter flera år i branschen med nöjda kunder, reagerade vi chockerat efter nyhetshysterin. Det är häpnadsväckande hur många som drabbats av okunniga fransstylister och fått erfara besvär. Vi är dock glada att det har uppmärksammats så att alla i branschen kan bli upplysta och lära sig rätt!

Tveka inte på att lämna en kommentar om ni har några frågor eller funderingar 🙂Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.